SPOLEK

POLIKLINIKA LÍPA - PROČ SE ROZHODLA RADA MČ PRAHY 13 PRO CHIRURGICKÉ OBORY A ZE DNE NA DEN UKONČILA NÁJEMNÍ SMLOUVU S CHIRO ?

03.01.2010 19:04

 

Rada Městské části Praha 13, jako zástupce vlastníka Polikliniky Nové Butovice neobnovila po 15 letech nájemní smlouvu s nestáním zdravotnickým zařízením v Poliklinice Lípa. Rada rozhodla 14.12.2009 s platností od 1.1.2010 ! Činnost podle sdělení CHIRO, s.r.o. bude ukončena 31.12.2009.

Šlendriján, který panuje na radnici na Praze 13 se už přenesl do zdravotnictví. Radní z Horní Dolní riskují zdraví mnoha stovek dětských i dospělých pacientů chirurgie, ortopedie, urologie a dalších souvisejících oborů.

Pro společnost CHIRO, pracují lékaři všeobecně známí odborníci: MUDr.Ivana Staudacherová, MUDr.Zdeněk Kumstát,CSc, MUDr.Miloslav Míka, MUDr.Alena Svítková, MUDr.Zdeněk Mervart , atd. a společnost disponuje povolením k poskytování zdravotnických služeb v oborech ortopedie,urologie,radiologie,sonografie a chirurgie a příslušnými přístroji.  

Jak tedy radnice Prahy nakládá se zdravím obyvatel Prahy 13 našich dětí a dospělých  :

Radnice bez jakékoliv publicity vypsala na prostory výběrové řízení dne 27.11.2009, a světe div se - vyhrála firma Chirurgické obory Praha s r.o., která nemá v obchodním rejstříku ke dni konání výběrového řízení zapsaný předmět činnosti poskytování zdravotnických služeb, může jenom ! provozovat výrobu, obchod a služby.

Výběrové řízení bylo bylo vypsáno v den vzniku společnosti Chirurgické obory Praha s r.o.,

O tom, že vyhrají právě Chirurgické obory Praha s r.o.resp. MUDr. Josef Doležal a jím založená společnost se na radnici šuškalo už od října. A že to nebude zadarmo, to se říkalo také.

Radnice tedy zneužila svého postavení při zadávání zakázky, která je svým charakterem veřejná.

  • podmínky výběrového řízení byly diskriminační,
  • výběrové řízení bylo vypsáno úmyslně skrytě ,
  • doba pro podávání nabídek byla krátká,
  • termín výběrového řízení  byl vypsán pozdě,
  • způsob výběru nebyl transparentní,

a lze se domnívat, že prostředí bylo vysoce korupční

Žádáme tedy o opakování výběrového řízení pod veřejnou kontrolou.

Vedení CHIRO hodlá razantně hájit zájmy svých pacientů, a proto byl ustanoven z řad pacientů petiční výbor a od 4.ledna 2010 bude k dispozici petice pacientů k uhájení činnosti tohoto zdravotnického zařízení.

Podporujeme snahu vedení CHIRO, s.r.o. hájit své zájmy. Našim zájmem bude přezkoumat činnost radnice a vyvodit důsledky z pochybení, kterých se radnice ve všech netransparentních výběrových řízení dopustila.

Občanská sdružení na Praze 13 se bouří a hromadně se staví na podporu CHIRO, s.r.o. a to v zájmu svého zdraví. Občanská sdružení odmítají praktiky radnice na Praze 13 a zejména členů rady ve složení :  

Vodrážka David, Ing. ODS,starosta ; Kloudová Gabriela, Ing. MBA zástupkyně starosty, ODS; Zelený David, zástupce starosty, ODS; Zeman Petr, zástupce starosty, ODS; Bratský Petr, Ing., ODS; Filípek Jiří, Ing. ODS; Gregar Miloš, RNDr. ODS; Kužel Petr, ODS; Tichá Ludmila ODS;

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.