SPOLEK

Stížnost na provoz Letiště Ruzyně

13.09.2010 09:20

Vážený pane ministře,

 

občanská sdružení na Praze 13 bojují proti zbytečnému hluku.

Máme důvodné podezření, že dráha 13-31 letiště Ruzyně se využívá v rozporu se stávající vyhláškou, a že ačkoliv je dráha 13-31 omezena v provozu z důvodů hluku, převádí se na tuto dráhu provoz, aby se odlehčila dráha 06-24, což je sice ekonomicky zajímavé, nicméně protizákonné.

Nezávislé kontrolní mechanismy nejsou, a ačkoliv má Letiště Ruzyně moderní monitorovací systém, aktuální data ve formátu, který by sloučil důvody použití dráhy 13-31 a dosažený hluk nejsou veřejnosti k dispozici.

A proto, že se také dráha 13-31 využívá za špatných meteorologických podmínek a protože sledujeme ze svých domovů, jak se blíží nad Prahou v silném větru kolébající se řvoucí letadla, máme také obavy z případného pádu letadla do obydlené části Prahy.

Žádáme o účast na projednávání vyhlášky AIP (Letecká informační příručka) v části LKPR AD 2.21 POSTUPY PRO OMEZENÍ HLUKU ve veřejném řízení.

Žádáme o korektní prošetřování našich stížností na hluk letadel přistávajících na dráhu 13-31 Letiště Ruzyně.

Doplňuji, že radnice Prahy 13, jakož i předcházející ministři v této věci nekonali, a nová paralelní dráha problém časti Prahy neřeší, protože na žádném jednání o Paralelní dráze 06-24 důvěryhodná zmínka o skutečném ukončení používání 13-31 nepadla.

 

Více zde

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.