SPOLEK

MOTOLSKÝ ORDOVIK NESOUHLASÍ S NARŮSTAJÍCÍM HLUKEM Z LETECKÉHO PROVOZU (AKTUALNE.CZ).

05.04.2009 22:30

STÁLE SE ZVYŠUJÍCÍ PROVOZ NA DRÁZE 13-31 LETIŠTĚ RUZYNĚ JE PŘEDMĚTEM STÁLÝCH STÍŽNOSTÍ OBYVATEL NA HLUK A EMISE. DRÁHA 13-31, KTERÁ JE URČENÁ JAKO ZÁLOŽNÍ, JE ZNEUŽÍVÁNA PRO STÁLE SE ZVYŠUJÍCÍ LETECKÝ PROVOZ. LETIŠTĚ RUZYŇ INVESTOVALO MILIARDY DO NOVÝCH TERMINÁLŮ A PROTO SE SNAŽÍ ZVYŠOVAT PROVOZ ZA KAŽDOU CENU. NEDÁME SI NIČIT NAŠE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Z ČISTĚ EKONOMICKÝCH ZÁJMÚ LETIŠTĚ. LÉTEJTE POTICHU A NESMRĎTE, NEBO RADĚJI NELÉTEJTE VŮBEC. VÍCE NA AKTUÁLNĚ.CZ

Přikládám diskusní příspěvek, který mi přistál na mailu, bohužel bez podpisu, kdyby se pisatel ozval, dostal by příspěvek za článek podle našeho ceníku.

Letiště ve městě je prostě špatně a musí se přemístit. Čím dříve se to udělá, tím méně to bude bolet. Investice do nové ranveje blíže k městu je krátozraká. To, co vyhovovalo, ve třicátých letech minulého století je dnes nepřípustné. Megalomanský projekt rozšíření letiště může mít pouze dva výsledky, oba špatné:

1. Letecká doprava se zvýší úměrně zvýšené kapacitě letiště. Ta může být, díky možnosti současných přistání i startů násobně vyšší než dnes. Nezapomínejme na Cargo.

2. Nároky na leteckou dopravu se rapidně sníží, díky budoucímu propojení evropských dálnic a vysokorychlostních železnic. Pak bude nová ranvej mrtvou, město omezující, a obyvatele obtěžující investicí. Nezapomínejme, že stavba nové ranveje je bonusem pro kupce letiště. Je to čistě komerční záležitost.  Vůbec nejde o to, zda je rozšíření potřeba, nebo zda bude někomu vadit.

Je fakt, že z nás dělá Letiště rukojmí. "Občané Stodůlek, až bude nová ranvej, omezíme přelety nad Vámi! A ještě Vám zasklíme okna až Vám popraskají od našich nových SuperSoniců!!!"

Nechceme být rukojmími. Na Vidouli jsem nedávno řekal na autobus. Z dlouhé chvíle jsem pozoroval letadla. Interval tři mimuty. Přehlušovaly zvuk pozemní dopravy, která je v těch místech značná. To jsou subjektivní, avšak plně ověřitelná fakta. Do 18.5. 2009 bude trvat údržba hlavní ranveje. Takže si to mohou jít občané vychutnat. Jejich naděje spočívá v tom, že sem nějaké to éro spadne. To už by mohl být pádný argument i pro naprosté ignoranty. Obyvatelé zasažení hlukem tomu mohou trochu pomoci. Mohou střílet z praků mražené kachny. Zpráva o nehodě by byla: "Pilot se při přistávacím manévru dostal do hejna tažných ptáků, kterému se nedokázal vyhnout.

Čest jeho památce.
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.