SPOLEK

Hasičská stanice je jistě důležitá, ale musí se umístít tam, kam podle územního plánu patří. Na Velké ohradě je nedostatek parkovacích míst, a proto mají mít přednost garáže.

09.05.2009 18:03

Motolský ordovik se přihlásil k účasti na stavebním řízení o změně umístění stavby "prodejna Lidl" týkající se změny ve stavbě hasičárny, která by měla být umístěna ve funkční ploše určené pro parkování, kterého je ve Velké ohradě katastrofální nedostatek. Proto jsme v řízení volili variantu pro
občany snesitelnější, tedy výstavbu toho, co na funkční plochu patří. Navíc hasičské vozy se do ulic Velké Ohrady stejně nevejdou....

Hasičská stanice z Tranglu zmizela do Lidlu. Na základě kupní smlouvy o prodeji pozemku mezi MHMP a Lidlem ČR v.o.s. vznikla povinnost Lidlu vystavět hasičskou stanici. Avšak podmínka se v průběhu doby řekněmě modifikovala a tak se staví hasičská stanice nikoliv na pozemku Lidlu, ale na pozemku MHMP a Lidl bude jjiž jenom investorem. Tato podmínka se už také "zmodifikovala" a tak Lidl hasičskou stanici posléze prodá Mč. Praha 13. Ovšemže výhodně.

Otázkou je zda je smlouva schválená zastupitelstvem Prahy 13, protože to schvaluje nabytí nemovitého majetku. Dle zákona o hl. m. Praze je zastupitelstvu městské části vyhrazeno rozhodovat o majetkoprávních úkonech, pokud jsou městským částem zákonem nebo Statutem svěřeny: zejména však o nabytí a převodu nemovitých věcí. V zápisech z jednání zastupitelstva Prahy 13 jsme takový souhlas nenalezli.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.