SPOLEK

DEMONSTRACE 20.5. OD 18.00 U METRA LUŽINY !

15.05.2010 16:58

Zveme všechny na DEMONSTRACI 20.5. OD 18.00 K METRU LUŽINY !

Občanská sdružení na Praze 13 jsou znepokojena vyjádřením starosty Prahy 13, který hodlá omezit práva občanských sdružení ve stavebních řízení.

Jeho slova doslova přejímají některá oddělení na radnici. Otřesným případem je stavební odbor, který vylučuje občanská sdružení ze všech řízení, kde je vedení radnice namočeno a kde nehraje čistou hru s obyvateli Prahy 13. Tento stavební odbor nedávno vyloučil občanská sdružení ze změnového řízení Západního Města. Zdivočelý developr nalákal na krásnou architekturu, vzdušné a světlé byty, změnou chce radikálně zvýšit počet bytů, snížit počet garáží, snížit plochu pro podnikání a úplně zlikvidovat původní venkovní architekturu, kterou se předváděl v mediích. Radnice má uzavřenou s developrem tajnou smlouvu, kterou nevydal ani pod hrozbou soudního sporu, a proto se všemi způsoby snaží developrovi zamést cestičku. Vedení radnice dokonce přinutilo vedoucí odboru životního prostředí, aby podepsala vyjádření, které sloužilo zkompromitovanému stavebnímu odboru k vyloučení občanských sdružení z řízení.

Občanská sdružení se řízení stejně účastnila, bohužel s minimálními právy, pročež byla na veřejném jednání dále utlačována na svých právech zástupci developra a pracovníky stavebního odboru. Chceme, aby se výstavba Západního města nedotkla stávajících obyvatel, ale stačí se podívat neprůjezdné ulice plných zaparkovaných aut v okolí metra Stodůlky, a to mělo být v areáli Západního města 400 parkovacích míst P+R, stavební odbor to snížil na 73, ale ačkoliv je zkolaudováno, pro veřejnost není aktuálně otevřené ani jedno místo. Už nyní je ze Západního města ghetto, bez života, bez služeb, bez škol - zkuste se tam jít podívat. Na konci výstavby Západního města by to mělo být stejné ale 80x horší.

Stejně tak nás vytlačili z řízení Polyfunkční Residence Nové Stodůlky a dalších.

Nesouhlasíme s takovým postupem stavebního odboru, protože občanská sdružení jsou sto obvykle jako jediní vzdorovat stavebnímu odboru. Proto také vznikají na Praze 13 jako houby po dešti.

Proto, že na radnici Prahy 13 existuje názor, že občanská sdružení jsou vyděrači, a proto by se stavebních řízení neměla účastnit do doby, kdy noví poslanci (Vodrážka) navrhnou zákon na vyloučení kohokoliv mimo developra a zkorumpovaného úředníka stavebního odboru, svoláváme

DEMONSTRACI NA ČTVRTEK 20.5. OD 18.00 K METRU LUŽINY.

Na demonstraci zakřičíme své :

NE prorůstání klientelismu z Prahy 13 do celého státu.

NE prorůstání korupce za radnice Prehy 13 do celého státu.

NE vývojové základně Kenů, Blbů a dalších.

NE praktikám stavebnímu odboru.

NE hluku z letadel.

NE liknavé snaze o zlepšení hrozivé dopravní situaci na Praze 13.

NE rekonstrukci Mlejna za 200 milionů.

NE odstraňování občanů z účasti na státní správě.

 

ANO protikorupčním zásahům.

ANO přímé odpovědnosti starostů a volených orgánů – ať platí za své chyby.

ANO místním referendům.

ANO občanské společnost.i

A přijdou také zástupci politických stran, které s občanskými sdruženími na Praze 13 spolupracují na sestavení Rukověti kandidáta do PSP 2010 a tvoří platformu na Praze 13 „Všichni proti ODS“  

 

Proto Vás všechny zveme na DEMONSTRACI 20.5. OD 18.00 K METRU LUŽINY !

 

Podepíšeme výzvu k odstoupení vedoucího stavebního odboru Prahy 13.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.