SPOLEK

Žádost vedení společnosti TOYOTA MOTOR CZECH o omezení průjezdu Vidoulemi

29.04.2010 10:15

TOYOTA MOTOR CZECH spol. s r.o. sídlí na adrese Praha 5, Stodůlky, Bavorská 2662/1, což je nedaleko od rezidenční čtvrti Prahy 13 Vidoule.

V této rezidenční čtvrti je omezena rychlost vozidel na 20 km/h a to v celém úseku, tedy od ulice Bucharova po ulici Bavorskou.

Zaměstnanci a návštěvníci TOYOTA MOTOR CZECH si zkracují cestu z centra Prahy, tedy od Bucharovy ulice do Bavorské právě přes ulici k Hájům a Jindrovu dopoledne a odpoledne zpět. Bohužel, stanovenou rychlostí nejezdí, obvyklá rychlost se blíží spíše 50 km/h. Domníváme se, že by přes rezidenční zónu neměli jezdit vůbec, a když, tak rychlostí povolenou.

Pokusil jsem se jako obyvatel Vidoulí několikráte řidiče, kteří prokazatelně a opakovaně projíždí Jindrovou zvýšenou rychlostí do sídla TOYOTA MOTOR CZECH zdvořile vyzvat k dodržování rychlosti v obytné zóně, ale bezúspěšně. Zřejmě se jedná o zaměstnance s vyšším pracovním zařazením, soudě podle chování a kategorie vozu.

Porušování dopravních předpisů je nepřípustné, a v těchto případech zřejmě i v rozporu s etickými pravidly společnosti TOYOTA MOTOR CZECH.

Žádáme zaměstnance, jakož i dojíždějící návštěvníky, aby respektovali dopravní značení.

Výše uvedený názor nesdílí pouze občanské sdružení Motolský ordovik, ale i mnoho obyvatel ulice K hájům a Jindrovy, jakož i ulic přilehlých.

......................................................................

Okamžitá reakce TOYOTA :

From: TOYOTA
Sent: Thursday, April 29, 2010 11:53 AM
To: TMCZ-CzechStaff
Subject: Prosba o respektování rychl. limitů v přilehlých ulicích

Vážení kolegové,

viz níže – obdrželi jsme prosbu o respektování rychlostních limitů, myslím, že k tomu není třeba cokoliv dodávat. Prosím o respektování níže uvedeného požadavku v zájmu zachování dobrých sousedských vztahů. Je tam i dětské hřiště kde se mohou nekontrolovaně pohybovat malé děti atd...

Díky.

TOYOTA

......................................................................

 

Děkuji. Motolský ordovik, o.s.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.