SPOLEK

Výzva k odstoupení Aleše Marečka z funkce zástupce starosty Prahy 13

22.06.2012 10:03

 

Žádáme o odstoupení Aleše Marečka z uvolněné a dobře placené funkce zástupce starosty městské části Prahy 13 a to pro jeho zjevnou nadbytečnost.

Zástupce starosty Aleš Mareček má na starosti dopravu a sociální oblast, avšak za dobu více než 20 měsíců od zvolení neudělal téměř nic. Bloumá po chodbách úřadu, občas je vidět jak vychází z pánských záchodků. Obvykle není k sehnání a obvykle také nemluví.

Zkusme shrnout, co takový zástupce starosty za bezmála šedesátitisícový plat (tedy 1.200.000,- Kč za 20 měsíců), se zcela novým služebním vozem vyšší střední třídy, se kterým jezdí o sobotách nakupovat vejce, chléb a margarín a s teplou kanceláří na radnici vlastně pro lid udělal :

  • rada Městské části Praha 13 rozhodla, že zástupci starosty Městské části Praha 13 Aleši Marečkovi náleží motorové vozidlo pro služební i soukromé účely, a rada pověřila starostu Ing. Davida Vodrážku uzavřít smlouvu *).
  • Dne 22.12.2010 schválil i Aleš Mareček Dodatek ke Smlouvě o obhospodařování investičních nástrojů s Key Investments, a.s. *).
  • Dále Aleš Mareček podepsal 23. 11. 2011 petici starostů a zástupců starostů za ČSSD : „Kategoricky odmítáme úterní prohlášení Jiřího Dienstbiera, v němž se nevybíravě dotýká pražského předsedy ČSSD Petra Hulinského“. Toho označil stranický kolega Jiří Dienstbier za ztělesnění klientelismu. Následně jej vyzval k rezignaci. Petenti dále požadují : „Naopak potřebujeme mít klidnou mysl na práci, kterou konáme ve prospěch občanů a voličů, jimž jsme společně odpovědní“.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Potrebujeme-klid-na-praci-zni-v-prohlaseni-na-podporu-Hulinskeho-214971

  • Rozpatlal a nedokončil změny dopravního značení na Praze 13, kdy 30.11.2011 oznámil : „Všechny změny dopravního značení musí být provedeny v souladu se schválenou projektovou dokumentací současně, tedy za vhodných klimatických podmínek v příštím roce“.*) Náhradní termín včas oznámíme. Dosud neoznámeno, nedokončeno, v dopravě panuje zmatek. Zástupce starosty navíc syslí dopravní studii za statisíce korun. Studie je tajná a nesmí se ukazovat...!
  • Dne 22.12.2011 oceňuje místostarosta Aleš Mareček, který má v kompetenci dopravu i sociální věci vznik autobusové linky 168 „Pro vozíčkáře je výhodná zastávka u domu pro zdravotně znevýhodněné v Kodymově ulici.“ *)
  • A pak už jen 29.4.2012 rozhovor : „Kdybyste se po dalších volbách nedostal zpět do politiky, čemu byste se dále věnoval?

Musel bych dělat asi to, co jsem dělal celých dvacet let, chodit do práce jinam“.

https://by-the-way.cz/ales-marecek-spise-tihnu-k-zemanovi/

  • V červnu 2012 se mihl v radničním plátku STOP, jak trhá Aleši Rudlovi knihu z ruky a na závěr svého dvacetiměsíčního exposé na radnici těžkou ranou zasahuje myšovité hlodavce deratizací, coby akční hrdina rozhoduje o první a druhé seči (trávy) a vyzývá zcela nelogicky obyvatele Prahy 13 : „Proto prosím, nepohazujte ani vy odpadky kolem laviček, dětských hřišť a mimo koše a nepřipravujte tak potkanům „hostinu“ u kontejnerových stání“.

Ačkoliv byl Aleš Mareček před volbami alespoň schopný komunikace, nyní už k sehnání není, a v rozhovoru s občany občas používá větu : „řekněte mi, který místostarosta by se s vámi bavil“.

Domov pro seniory, který má stavební povolení a už dávno by mohl být postaven a to z peněz městské části Prahy 13 stržených za prodej bytů, pan Aleš Mareček svou nečinností úspěšně blokuje.

Výzva k odstoupení Aleše Marečka.pdf (66,7 kB)

 

Spolek občanských sdružení Jihozápadního Města, občanské sdružení
zastřešuje občanská sdružení :
Velká Ohrada vize 2010, občanské sdružení,
Motolský ordovik, občanské sdružení,
Občanské Sdružení Stodůlky-Háje,
Občanské Sdružení ulic Mohylová a Zvoncovitá,
Občanské Sdružení Bellušova ulice,
Občanské Sdružení Mládí 785, 786, 787,
Občanské Sdružení Velká Ohrada,
Občanské Sdružení Za Ovčí Hájek krásnější.

*) www.praha13.cz



Více zde: https://www.spolek13.cz/news/vyzva-k-odstoupeni-alese-marecka-z-funkce-zastupce-starosty-prahy-13/

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.