SPOLEK

Válečná vřava na Vidoulích. Metrostav a jeho těžké stroje rozbíjejí beton na Den vítezství nad fašismem.

08.05.2014 12:57

pane starosto, developři,  

dnešního dne 8.5.2014 tedy v Den vítězství vymezeného zákonem č. 245/2000 Sb., jako Státní svátek ČR, v den, kdy slavíme vítězství nad fašismem, zahájily obrovské stavební stroje Metrostavu, a.s. v obytné zoně Medox, v ul. Za Mototechnou na Praze 13 stavební činnost spočívající v rozbíjení betonové vozovky o tloušťce 70 cm. Nesmírný hluk, který dosahoval až 100 dB se develovepři neštítili šířit 10 metrů od obytných domů.

Samozřejmě, je k diskusi, zda vozovku rozbíjet a na ni stavět novou, ale ROZHODNĚ se nesmí porušovat pietní klid ve Státní svátek a to svátek tak významný.

Domnívám se, že jde o zcela záměrnou provokaci a neúctu k památce všech , kteří padli, aby utichly zbraně. Je vrcholnou potupou jejich oběti, když v den, kdy bychom měli vzpomenout jejich památce se znovu ozvou stavební stroje připomínající tanky a děla.

Na mou výzvu ke složení zbraní a k utichnutí válečná vřavy stavbyvedoucí Metrostavu odvětil, že je vše v pořádku, a že má certifikát od autorizovaného inšpektora Teigiséra .. Informaci o významu dnešního dne následně akceptoval.

Policie hluk nemonitoruje, ale alespoň přislíbila zjistit viníka za špínu na ulici způsobenou dnešní stavebně/válečnou vřavou.

Pane starosto, developři, uvědomte si, že jste odpovědni za marasmus způsobený touto stavbou, když byla stavba protlačena bez ohledu na zájmy místních obyvatel, a proto by určitá pieta v určitá dny byla na místě, zejména s ohledem na snahu starosty Vodrážky uvedenou v radničním plátku STOP  : …“Starosta Prahy 13 David Vodrážka nám v rozhovoru při natáčení publicistického pořadu České televize Reportéři ČT o dějinách akcízu přislíbil, že se zasadí o to, aby takový památník vznikl. A z posledních informací vyplývá, že slib splnil a dojednal s investorem administrativního komplexu v Nových Butovicích vybudování památníku hrdinům z akcízu (z 2 sv. války *) na důstojném místě v rámci nově vznikajícího bulváru před vstupem do stanice metra“…

Pane starosto, starejte se v první řadě o dodržování klidu a pořádku ve vám dočasně svěřené městské části, a teprve následně přikrášlujte naší obec, zejména, když tak činíte po dohodě s developry.

Developři, žádám o vysvětlení dnešního stavebního řádění a o veřejnou omluvu za porušení klidu v den Státního svátku.

!

Motolský ordovik , spolek
se sídlem Praha 5, Ordovická 3, 155 00,
IČ 285 55 805
Ordovická 3,
155 00, Praha 5, www.motolskyordovik.cz
 *) pozn. aut.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.